Hafta içi 09:30 - 17:30 / Cumartesi 09:30 - 13:00 İletişim: 0850 878 72 32 / 444 72 32

Akıllı Lensler Kimlere Takılabilir?

Katarakt teşhisi konan veya yakın görme zorluğu başlayan 45 yaşın üzerinde yüksek göz numaralı hastalara, gözleri uygunsa Trifokal veya Multifokal ”Akıllı Lensler” takılabilir. Saydam olan veya katarakt oluşmuş  doğal göz içi lensi boşaltıldıktan sonra, doğal lensin yerine gözün içine akıllı lensler yerleştirilirler. Akıllı lens teknolojisi ile hastalar uzak-orta-yakını gözlüksüz net olarak görebilirler.

Gerekli muayene ve tetkiklerle gözün içine konacak akıllı lense engel göz hastalıklarının olup olmadığının araştırılması gerekir. Son zamanlarda göz içi lenslerindeki gelişmeler akıllı mercek ameliyatına uygun hasta sayısını arttırsa da ameliyata engel göz rahatsızlıklarının tesbiti çok önemlidir. Çok odaklı akıllı lens, katarakt ameliyatında uygulanan fako yöntemiyle gözün içine implante edilir.

AKILLI LENS KATARAKT OPERASYONU OLMUŞ HASTALARA TAKILABİLİR Mİ?

Evet takılabilir. Katarakt ameliyatında daha önce monofokal sadece uzağı gösteren mercek takılan hastalara, göz içi lenslerindeki gelişmeler sonucunda hem uzak hem yakını gözlüksüz gösterecek lensler ikinci lens olarak implante edilebilmekteir. 

AKILLI LENS LASİK OLMUŞ HASTALARA TAKILABİLİR Mİ?

Göz içi lens teknolojisindeki ve göz içine konacak lens numarasını hesaplayan optik biyometri cihazlarındaki gelişmeler LASİK ameliyatı olmuş hastalara, akıllı lens ameliyatını mümkün kılmıştır. Çok odaklı akıllı lenslerin EDOF denilen odağı uzatılmış teknolojiyi kullananları,  LASİK, LASEK,PRK vb. ameliyatı geçirmiş hastalar için daha uygundur. EDOF teknolojisi kullanan çok odaklı lenslerin uzak performansları tek odaklı mercekler kadar iyi olurken ve yakın görmeyi biraz daha uzaktan sağlamaları dezavantajlarıdır. LASİK, LASEK vb. gözlükten kurtulma ameliyatı olmuş hastalarda göz içi lensi ölçümleri kurallara uygun yapılsa bile numara kalma ihtimalı normal hastalara göre daha yüksektir. akıllı lens ameliyatı sonrası gözde numara kalırsa EDOF uzatılmış odaklı mercekler, multifokal veya trifokal akıllı lenslere göre daha iyi tolere ederler.

AKILLI LENS HANGİ GÖZ HASTALIKLARIINDA TAKILMAZ?

Eğer gözün saydam tabakası olan korneada yapılan göz muayenesi sonucunda keratakonus, skarlar, bulanıklığa neden olan genetik rahatsızlıklar görülürse akıllı lens implantasyonu uygun değildir. Görme siniri retinada, şeker hastalığına bağlı kanamalar, sarı nokta hastalığı, görme siniri hasar almış göz tansiyonu hastaları trifokal veya multifokal akıllı göz içi lens ameliyatı için uygun aday değillerdir.